דף הבית > שירותי יעוץ > יעוץ ארגוני ושיפור עסקי
יעוץ ארגוני ושיפור עסקי
שיתוף פעולה לצמיחת העסק
ייעוץ ארגוני ושיפור עסקי
שיתוף פעולה לצמיחת העסק
עסק משפחתי בנוי מיחידות שונות כמו לדוגמא: יחידת רכש, שיווק ומכירות, מחלקת יצור, ניהול כספים או יחידות דומות להן. שיתוף פעולה ביניהן באופן מקצועי ויעיל מאפשר לעסק להתמודד מול המתחרים, מול שוק תחרותי שמשתנה כל הזמן וגם עם דרישות הלקוחות.
בעסקים בהם לא עובדים בשיתוף פעולה, נוצרת אווירה לא נעימה אשר פוגעת בהשגת היעדים של העסק, פוגעת ברווחים, במוטיבציה של כולם להגיע לעבודה, וביעילות הכללית של העסק. יש תחושה שהעסק יכול להשיג יותר ממה שהוא משיג היום.
לא צריך להסכים למצב הזה, לא צריך להשלים איתו, ואם יש רצון אז יש מה לעשות.
תהליך של יעוץ ארגוני יכול לסייע להתמודד עם האתגרים והקשיים איתם מתמודד העסק המשפחתי.
דוגמאות למצבים בהם יעוץ ארגוני יכול לסייע:
-
אין הגדרת תפקידים ברורה בעסק, יש אחד שעושה המון ואחר שמתבטל.
-
קיימת אווירה של חוסר מוטיבציה להגיע לעסק ולעבוד מצד כל העובדים, גם המשפחה וגם השכירים.
-
חילוקי דעות תמידיים, אין ישיבות משותפות ואין קו ברור לאן העסק מתקדם.
-
העסק לא מממש את הפוטנציאל העסקי שלו, יש תחושה של החמצה בנושא.
-
אין קבלת החלטות מסודרת.
יעוץ ארגוני במקרים כאלו ואחרים יכול לתרום לשיפור המצב שבהכרח מביאים גם לשיפור במדדים העסקיים.
מהו תהליך של יעוץ ארגוני?
התהליך מונה מספר שלבים הכוללים את אבחון העסק, זוהי תמונת מצב העסק תוך ניתוח הקיים המסתמך על ראיונות ונתונים כמותיים קיימים. לאחריו, נקבעים מטרות ומותאמים פתרונות שמשלבים התייעלות, שיפור בעבודת צוות, הגדרה ברורה של תפקידים ונוהלי עבודה ברורים. התהליך מתייחס להיבטים השונים של המשפחה והעסק, כמו דינמיקה משפחתית, היסטוריה משותפת, חזון, שליחות, תרבות העסקית. עוד על מודל העבודה ותהליך הייעוץ ניתן לקרוא כאן.
מה ניתן להשיג בתהליך של יעוץ ארגוני?
יחד, בתהליך משותף שלי ושלכם, יכולים אנחנו להביא לידי שיפור בתוצאות על ידי: שיפור בעבודה המשותפת, העבודה הופכת ליעילה, נעימה ואפקטיבית. יעדים ומטרות מושגים בקלות רבה יותר ועליה במכירות ועליה ברווחים.
שאלות ותשובות:
כמה זמן לוקח תהליך של יעוץ ארגוני בעסק משפחתי?
אם נודה על האמת, אין תשובה חד משמעית לשאלה הזו כיוון שזו תלויה באתגר העומד בפני העסק, וכגודל האתגר כך הצורך של העסק בליווי וביעוץ. בנוסף, שיתוף פעולה פורה מצד כל הגורמים בעסק יכול להקטין את משך זמן הייעוץ לעומת התנגדויות שונות אשר יכולות להאריך את משך הזמן (ובהזמנות זו אני מציינת שהתנגדות היא לא דבר רע, אבל להחזיק בה מבלי אפשרות להקשיב ולהיפתח לדברים אחרים יכולה להזיק לתהליך).
האם רק בני המשפחה משתתפים או גם אנשים מחוץ למשפחה
התשובה הפשוטה לשאלה זו היא: תלוי. תלוי במה? תלוי בנסיבות שאליו הוזמן הייעוץ.
מי אמור להשתתף בתהליך, את מי מערבים ואת מי לא
לאחר שמגדירים את הצורך, את הבעיה, שלשמה הוזמן הייעוץ, בודקים בעצם מיהם האנשים המעורבים ויכולים לתת את מירב המידע בנושא. ההשתתפות כוללת את כל אנשי המפתח אשר מעורבים ויכולים לתרום מהידע שלהם כדי שבסופו של דבר הבעיה תיפתר. אנשי מפתח הם לאו דווקא אנשי הניהול בעסק, בעלי העסק או השותפים. אלו יכולים להיות אנשים מהדרג הנמוך יותר בשרשרת העסקית אך עדיין אלו אשר יש להם מה לומר לגבי הבעיה ואולי אף הצעות כיצד לשפר את המצב.
אני סומך על היועצים שלי (רו"ח, עו"ד, וכו), למה אני צריך גם יועץ
היועץ לעסק המשפחתי אינו מתחרה באף אחד מאנשי המקצוע כמו, רואה החשבון או עורכי הדין של העסק. אני לא מכינה דוחות של החזרי מס או מבצעת ביקורת, אני לא כותבת חוזים משפטיים ולא מוכרת ביטוח, מוצרי השקעה או שירותי בנקאות. העבודה שלי היא בעצם שותפה לזו שנעשתה על ידי אנשי מקצוע אחרים וזאת כדי לפתור את הבעיות שלא ניתן לפתור על ידם וקשורים למשפחה. במקום להתמקד בחלק צר יחסית של משוואת העסק בבעלות המשפחתית, אני נוקטת בגישה רחבה יותר להבנת המשפחה והעסק. כמו כן, חלק מהשירותים הם שיפור יכולות התקשורת שלהם ויצירת אסטרטגיות עסקיות מקיפות.